Mentés a Jövőért Alapítvány | 6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 15-17 | Adószám: 19082538-1-06 | Bankszámlaszám: 11735005-20358752

Mentőbál

Mentőbál 2013-09-03 Az Országos Mentőszolgálat DAR Mentőszervezet a „Mentés a Jövőért” Alapítvánnyal karöltve jótékonysági bált rendezett 2013.június 1-én Szegeden a Megyeházán. Az est bevételét a mentőszervezet Csongrád megyei állomásainak mentéstechnikai fejlesztésére, eszközök beszerzésére tervezték fordítani.
A szervezésben a megye mentőállomásain dolgozó bajtársak egy emberként mozdultak meg a cél érdekében. Viszonylag rövid idő alatt rátaláltak azokra a jószándékú szponzorokra, támogatókra,  akik nagylelkű adományaikkal lehetővé tették az ünnepi est megvalósulását, amelyen mintegy 150 mentődolgozó szórakozhatott önfeledten, szinvonalas körülmények között. A bálat Dr. Zentay Attila D.A.R: orvosigazgató,és Dr. Simon Marianna az alapitvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg. Megnyitójukban köszönetet mondtak a bál létrehozásában segitséget nyújtó támogatóknak, az előkészületekben fáradtságot  nem ismerő  szervezőknek, végül, de nem utolsó sorban bajtársaiknak, azoknak a „hétköznapi hősöknek”, akikért, akikről ez az este szólt. A bál védnökei között képviseltette magát Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökasszonya, az SZTE vezetősége, Szeged M.J.V. önkormányzata mellett az OMSZ Főigazgatója Dr. Burány Béla, aki rövid időre ugyan, de személyes jelenlétével is megtisztelte a rendezvényt. A megnyitót követően egy látványos műsorral kedveskedtek a Szentesi Lajtha László Zeneiskola növendékei. A nyitótáncot a Makói Irisz Tánc és Sport Egyesület külföldi dijakkal is rendelkező versenytáncosai mutatták be, produkciójukkal többszöri visszatapsolásos sikert aratva. Az ünnepi est fő attrakcióját Kónya Krisztina a Szegedi Nemzeti Szinház magánénekesének fellépése jelentette, aki számos stilusban bizonyitotta a megjelentek előtt kivételes képességeit és tehetségét.
Az eseményen sor került a korábbi hetekben a Délmagyarország c. napilapot kiadó LAPCOM KFT. által szervezett és lebonyolitott adománygyűjtést követően beszerzett 3 db korszerű LIFEPAK 1000 monitoros defibrillátor átadására, amelyet a cég képviseletében R. Tóth Gábor főszerkesztő adott át orvosigazgatónknak. 
Mindannyiunk meglepetésére még egy ünnepélyes mozzanatra sor került:Az Országos Mentőszolgálattal együttműködő IMS KFT szintén jelenlevő ügyvezető asszonya David Ilona  a Csongrád Megyében 2012 évben legtöbb transztelefonikus EKG-riportot készitő mentőállomásának  pénzjutalmat adott át. A dijat Demeter Sándor állomásvezető vette át Hódmezővásárhely képviseletében.
Az ünnepélyes és protokolláris ceremóniát követően kezdetét vette az igazi szórakozás, amelyhez a jó hangulatot a rendezvényt szintén támogató, külföldön is rendszeresen fellépő Várkonyi Tibi és slágerzenekara biztositotta-világszinvonalon.
Vendéglátásról Bittó Árpád és csapata, a SPORT &LIFE Party service gondoskodott, mindenki egyöntetű elismerését learatva.
 
Túri Mihály,
CS.M. Vez. Mtiszt
Az est főszervezője
 
 
Vissza